Αρβανίτσα

Σε απόσταση αναπνοής από το Κυριάκι βρίσκεται το οροπέδιο της Αρβανίτσας. Περιτριγυρισμένο από πανύψηλα έλατα, είναι ένα από τα τοπία που επιβάλλεται να απολαύσετε. Τα τελευταία χρόνια, στον χώρο πραγματοποιείται το τριήμερο Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας που φιλοξενεί εκατοντάδες κατασκηνωτές και επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία που δεν θέλετε να χάσετε.

Οικισμοί

Αν δεν σαν τρομάζει λίγος χωματόδρομος, οι οικισμοί του Κυριακίου δεν θα σας αφήσουν ανικανοποίητους. Το Κυριάκι είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε έκταση χωριά της Ελλάδας και οι οικισμοί του αποτελούν προορισμούς ιδιαίτερης ομορφιάς.

Καραχάλιος

Είναι ο μεγαλύτερος οικισμός, βρίσκεται στον κόλπο του Κορινθιακού. Είναι γεμάτος όμορφες, φροντισμένες, εξοχικές κατοικίες με μποστάνια και πορτοκαλεώνες. Αποτελείται από πολλούς μικρούς κολπίσκους, που κρύβουν ειδυλλιακές παραλίες με καταγάλανα νερά. Επίσης στην περιοχή του Καραχάλιου μπορεί κανείς να θαυμάσει την Μονή των Αγίων Θεοδώρων, σκαρφαλωμένη στην κορυφή ενός πανύψηλου βράχου. Η θέα του Κορινθιακού κόλπου έως την Πελοπόννησο  από το μετέωρο των Αγίων Θεοδώρων, υπόσχεται να σας κόψει την ανάσα.

Καριώτης

Πρόκειται για μικρότερο οικισμό, ο οποίος δεν στερείται φυσικού κάλλους. Εκεί που παλιότερα έστεκαν τα μαντριά των κατοίκων, σήμερα βρίσκονται τα εξοχικά τους, με τα μπαλκόνια τους να προβάλλουν στον Κορινθιακό και στα δυο νησάκια, την Άμπελο και το Δασκαλειό.

Ταρσός

Ο μικρότερος οικισμός του Κυριακίου κρύβει εκπλήξεις. Το παλιό πέτρινο αλώνι, οι ελαιώνες, το εκκλησάκι του Οσίου Λούκα απ΄ όπου  μπορεί να δει κανείς όλο τον Κορινθιακό, είναι κάποιες μόνο από αυτές. Η παραλία του, ο Αλμυρός, στρωμένη με ολόλευκα βότσαλα και περιτριγυρισμένη από απόκρημνους βράχους, θα σας εντυπωσιάσει, πολύ περισσότερο αν είστε “περιπετειώδης” κατασκηνωτής.

Translate »